Filosoffen, Odense

"To spirer fra slægtstræet"
"To spirer fra slægtstræet"

Tirsdag den 27 sep frem til søn den 9 okt 2022 udstiller jeg med CPH ArtSpace i Filosoffen, Odense, for tredje gang i træk.

Her bliver hele min stole serie udstillet samlet for første gang, dog med undtagelse af "Bænken" som udstilles i Farum Kulturhus.

 Denne serie af stole billeder er en fortælling om dele af min slægtshistorie. Den begynder med min mormor, som døde i en alder af bare 24 år i 1946, hun efterlod tre små piger.

Dernæst min oldemor og oldefar, min oldefar døde i en ulykke  den 24 dec 1953, kun 53 år gammel. Min oldemor døde i 1980 og først herefter blev der talt om min mormor og oldefar, det havde været et lukket land indtil da.

De tre stole fra halvtredserne repræsenter de tre små piger som blev forladt, de er nu teenagere og burde have oplevet fest og glæde, men som baggrunden antyder var der ikke meget fest og sjov.

Min mor dør i 2004, hun havde altid friske tulipaner på bordet i hjemmet, derfor får hun en tulipan stol, det tror jeg hun ville moret sig over.

FDB stole er fra min teenage tid, en sort og hvid som udtryk for den ambivalens jeg følte dengang, hvilket giver mening når man ser tilbage på de tragiske hændelser der havde været i familien og som ikke blev talt om, men som barn mærker man stemningen uden at kunne forstå den.

De finere stole er for farmor og farfar, de var meget selvbevidste og satte en stor ære i at have den fineste facade, men det endte med en bitter skilsmisse som selvfølgelig især gik ud over deres børn.

Min søn har fundet kvinden i hans liv og dermed er der kommet en ny dronning i familien, hun har fået sin egen tronestol og med hendes børn repræsenteret i lysene over stolen og stagen ved stolens side er hendes livsledsager min søn.

To stole der spirer det er min lillesøster og jeg, vi deler den samme far og vi har fundet hinanden for nogle år siden.

Jeg har givet mig selv en dronning trone, jeg har valgt at være dronning i mit eget liv, alle kvinder burde være dronning i eget liv.

Det sidste billede, når vi bliver gamle, er til min mand og jeg, her skal vi sidde og skue udover vores bedrifter i livet sammen.

Seneste kommentarer

24.10 | 18:06

Mange tak 🙏🌹😃🥰

24.10 | 18:05

Mange tak 😃🥰🌹

24.10 | 16:41

Super flot række 🤗🤗

24.10 | 16:39

Det ser rigtig godt ud. Kh Karen

Del siden