Skip to main content

’Ærer fortiden; Skaber fremtiden’

”En udstilling af nutidig og tekstil kunst med gruppen ’Synspunkter’, inspiration hentet fra Welsh Quilt Associations samling af antikke quilts, hjemmehørende i Minerva Arts Centre i Llanidloes. De har vist sig at være en rig kilde til inspiration, indfunderet med kreativitet og innovation fra vores Walisiske forfædre som har syet dem. Denne udstilling er blevet til en levende og forskelligartet samling af tekstil kunst, som smukt illustrerer forbindelsen mellem gammelt og nyt, og hylder dem som kom før os”

Ophavsmand og mentor for denne gruppe er Hilary Beattie, som underviser online fra sit hjem i Newport Wales og har gjort det i mange år med succes. Jeg har været elev hos Hilary gennem en del år nu og kan tilskrive hende, en stor del af min kunnen i dag som tekstilkunstner. Et af Hilary’s populære kurser hedder Make it personal, MIP, og det er en af grundstenene i hvad man kan lære af Hilary, at finde sin egen stil og egen måde at gøre tingene på.

Synspunkter

1 MIP's Party

1 MIP's Party

2 Sometimes Life Is Just A Mess

2 Sometimes Life Is Just A Mess

3 After The Storm

3 After The Storm

4 It's Personal

4 It's Personal

5 The Answer Is Blowing In The Wind

5 The Answer Is Blowing In The Wind

6 From Me To You

6 From Me To You

7 Flower Vase

7 Flower Vase

8 Three Blue Vases

8 Three Blue Vases

9 Blue Moon

9 Blue Moon

10 And One In Blue

10 And One In Blue

11 The Marguerite Route

11 The Marguerite Route

Med udgangspunkt i en af de Walisiske quilts har jeg skabt en serie værker, som lige nu tæller 10 stykker ialt, som alle vil deltage i denne udstilling. Som et lille plus, har tre af os lavet en quilt med temaet national blomst. Danmarks national blomst er Margueritten, jeg har derfor lavet en Marguerit rute quilt, som også deltager i udstillingen.

Det har været en spændende og interessant oplevelse at arbejde på denne måde, det har været en stor tilfredsstillelse for mig at gennemgå denne proces og så kunne se min egen personlige stil tone frem. Jeg laver normalt ikke blomsterbilleder, men her var det meget naturligt for mig at der skulle være blomster med, det har helt sikkert udvidet min kreative horisont.

Den praktiske del i processen har været at finde elementer i vores udvalgte quilt og arbejde videre med dem. Udfra de forskellige teknikker vi har lært gennem vores kursus, har vi produceret materialer som vi har kunnet skabe vores værker med. Denne erfaring er noget jeg vil værdsætte og tage med mig, i min fortsatte kunstneriske vækst.